Profielfoto voor Linkedin of bedrijfswebsite

Profielfoto Linkedin

Share This Post

Jouw profielfoto is de belangrijke eerste indruk die men van je krijgt. Een goede profielfoto is onmisbaar bij een LinkedIn profiel of elke andere willekeurige (zakelijke) profielbeschrijving op een website. Het is een must dat het een recente foto is. Een oude foto is een slecht begin voor een ontmoeting want diegene merkt dat er iets niet klopt. Profielfoto’s geven mensen een indruk van:  Komt de persoon , slim of capabel over? Vervolgens:  Spreekt de persoon mij aan? Lijkt hij of zij mij vriendelijk? en tenslotte: Lijkt het mij een sterke persoonlijkheid en heeft hij of zij (zelf)vertrouwen?

 

Jouw eigen profielfoto

Een profielfoto is jouw persoonlijke foto met een goede en juiste uitstraling. Een foto die iets zegt over hoe jij bent. Nu zult u wellicht zeggen : “Ik ben niet fotogeniek” . Iedereen is het waard om een hele goede foto van te maken. Het is de kunst van de fotograaf om je te coachen in je houding en je gezichtsuitdrukking. Een serieus iemand geforceerd laten lachen leidt niet tot een goede profielfoto.  Een ervaren fotograaf heeft mensenkennis genoeg om jou goed tot recht te laten komen op jouw foto. Een goede profielfoto is een foto die je door een ander laat maken. Niets is verboden maar een “selfie” als profielfoto komt niet erg sterk over. Een profielfoto is ook niet een uitgeknipte foto uit een groepsfoto. Heel er knullig als je nog een arm of schouder ziet van een ander op “jouw” foto.

Je hoeft niet altijd in een dure studio te staan voor een goede profielfoto. Laat de fotograaf gerust weten dat je het prettiger vind om op een andere – voor jou prettige- lokatie te fotograferen. 

 

5 Tips voor een goede profielfoto

Hieronder een paar vuistregels die leiden naar een profielfoto waar je veel plezier van zult hebben.

 

Tip 1: Jezelf zijn

Probeer vooral jezelf te zijn. Niet iedereen hoeft met een volle lach op de foto. Een glimlach tonen is voor iedereen goed te doen. Is dat moeilijk voor je dan zal een goede fotograaf  die echt tevoorschijn laten komen. Mensen hebben het liefst contact of doen het liefst zaken met anderen die een plezierige uitstraling hebben. 

 

Tip 2 : Achtergrond 

Een profielfoto werkt het best met een neutrale achtergrond. De achtergrond hoeft niet perse een witte, grijze of zwarte studioachtergrond te zijn. Een normale rustige achtergrond kan ook al prima voldoen. Zolang er maar geen elementen te zien zijn die erg afleiden. Slim gebruik van een juiste lens zal zo’n achtergrond ook wat onscherper maken.

 

Tip 3: Kleding en accessoires 

Zorg voor kleding die bij jou past. Draag je als man niet graag een strak pak ga dan ook niet zo op de foto.  Witte kleding aantrekken wanneer je voor een witte achtergrond op de foto gaat is niet handig. Idem voor zwart met zwart. Een dag vol in de zon een dag voor je fotoshoot is af te raden. Ga sowieso niet al te bruin op de foto. Zorg ervoor dat je redelijk goed uitgerust voor de camera staat. Draag je over het algemeen een bril ga dan ook op de foto met bril. Probeer het dragen van al te schreeuwerige sieraden of grote oorringen te vermijden. Ze lijden af.

 

Tip 4: Afbeeldings formaat

Een goede profielfoto bestaat meestal uit hoofd, schouders en borst. Een “ten voeten uit” foto gaat nu eenmaal ten koste van de gezichtsuitdrukking op je foto. Er is geen vaste regel voor staand of liggend formaat al zijn de meeste profielfoto’s van het staande formaat, ook wel “portrait mode” genoemd. Van een liggend formaat kan wel wat makkelijker een vierkante uitsnede gemaakt worden mocht je dit om een of ander reden nodig hebben.

 

Tip 5: Maak goede afspraken.

Maak vooraf goede afspraken met de professionele fotograaf. Hoe lang duurt de fotosessie? Wordt de foto bewerkt? Zo ja, hoe “zwaar” wordt de foto bewerkt? Heb ik enige inspraak in bewerking? Krijg ik alle foto’s of zijn er meerkosten?

Bekijk ook:

bedrijfsevent Lage Vuursche
Blog-new

Videomarketing : een eventvideo

Een mooie vorm van videomarketing is je relaties na afloop de video impressie van een event te sturen om de gedachte aan het event nog

dronefoto bij Nedereindse Plas
Blog-new

Dronefoto in Utrecht regio

Wat zijn voor een dronefoto de mooiste locaties in Utrecht en omstreken ? Als fotograaf kom je vaak op plekken waar je anders nooit zou

Profielfoto Linkedin
Blog-new

Profielfoto voor Linkedin of bedrijfswebsite

Jouw profielfoto is de belangrijke eerste indruk die men van je krijgt. Een goede profielfoto is onmisbaar bij een LinkedIn profiel of elke andere willekeurige