Fotograaf Restaurants Utrecht – De Gouden Pollepel

Restaurant Utrecht

Share This Post

Sinds jaren fotografeer ik voor de bekende AD Utrechts Nieuwsblad rubriek De Gouden Pollepel. Restaurants in de regio Utrecht en Amersfoort worden besproken door een culinaire journalist. Als ‘mystery shopper’ brengt de AD journalist onaangekondigd een bezoek aan een restaurant naar zijn keuze. Meestal vergezeld van een tafelgenoot die ook kijk heeft op kookkunsten. Het levert een rapportcijfer op wat in het AD-artikel wordt vermeld.  Na iedere aflevering (Het is een wekelijkse rubriek) werkt AD de ranglijst bij . Zo is er steeds een actuele stand met de scores tot dan toe. Aan het einde van het seizoen wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt dan van het AD De Gouden Pollepel.

Het is niet zo dat de rubriek met een Michelin bril wordt gemaakt. Exclusieve restaurants, bistro’s , lunchrooms , Streetfood hotspots ,allemaal kunnen ze de jaarlijkse Gouden Pollepel wedstrijd winnen. De recensie is een mix van positiviteit en opbouwende kritiek. De foto heeft meestal eenzelfde format: Een uitnodigende foto waar gasten , personeel en (het interieur van) de locatie is te zien. Vindt de eigenaar van het restaurant het altijd leuk zo’n recensie? “Een slechte recensie is slecht voor mijn business” is een veel gehoorde reactie. Koken is mensenwerk dus zijn er sterke en minder sterke dagen in een keuken. De rubriek probeert een zo’n eerlijk mogelijk beeld te schetsen wat een klant kan en mag verwachten van gerechten , bediening en ambiance.

Bekijk ook:

bedrijfsevent Lage Vuursche
Blog-new

Videomarketing : een eventvideo

Een mooie vorm van videomarketing is je relaties na afloop de video impressie van een event te sturen om de gedachte aan het event nog

dronefoto bij Nedereindse Plas
Blog-new

Dronefoto in Utrecht regio

Wat zijn voor een dronefoto de mooiste locaties in Utrecht en omstreken ? Als fotograaf kom je vaak op plekken waar je anders nooit zou

Profielfoto Linkedin
Blog-new

Profielfoto voor Linkedin of bedrijfswebsite

Jouw profielfoto is de belangrijke eerste indruk die men van je krijgt. Een goede profielfoto is onmisbaar bij een LinkedIn profiel of elke andere willekeurige